Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bagietka
1 szt. -
masło
4 łyżki -
czosnek
3 ząbki -
natka pietruszki
2 łyżki -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
nóżki kurczaka
3 szt. z rosołu
Przepis i sposób przygotowania Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym
2. Nóżki z rosołu obrać ze skóry oraz z mięsa.
3. Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
4. Bagietkowe kromki posmarować przygotowanym masłem, posypać kurczakiem.
Wstawić do piekarnika na 190 stopni na ok. 10-15 min.
Bagietki można grillować na grillu elektrycznym lub zwykłym.![]()
Komentarze (6)