Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym

Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt.
  • masło

    4 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • nóżki kurczaka

    3 szt. z rosołu
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym

1. Bagietkę pokroić na kromki.
2. Nóżki z rosołu obrać ze skóry oraz z mięsa.
3. Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
4. Bagietkowe kromki posmarować przygotowanym masłem, posypać kurczakiem.
Wstawić do piekarnika na 190 stopni na ok. 10-15 min.
paulette17
Bagietki można grillować na grillu elektrycznym lub zwykłym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

VioletoweKucharzenie 23.03.2015 10:10
Pięknie musi pachnieć:-)
molanka 22.03.2015 13:50
wygląda kusząco
erym 22.03.2015 13:19
ale aromatyczna... mniam!
Aleksandra/Olcia 22.03.2015 12:01
fajny pomysł
Pyszota 22.03.2015 11:36
super przepis
Ania67 22.03.2015 11:09
Apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat