Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z indykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
kapusta pekińska
marchew 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
skórka otarta z cytryny
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 2 łyżki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło
gruszka 1 sztuka
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z indykiem

Kroki postępowania

1
Filet indyka opłukać i ugotować w wodzie. Wystudzić i porozdzierać na małe kawałki.
Krok 1 - Bagietka z indykiem foto
2
Kapustę pekińską poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce na małych oczkach cebulkę pokroić w pół plastry. Gruszkę obrać i zetrzeć również na małych oczkach. Składniki przełożyć do jednej miski i wymieszać.
Krok 2 - Bagietka z indykiem foto
3
W drugiej miseczce wymieszać 2 łyżki śmietany z 1 łyżką majonezu starta skórką z cytryny oraz sola i pieprzem do smaku. Dodać 1 łyżeczkę octu balsamicznego wymieszać.
Krok 3 - Bagietka z indykiem foto
4
Sos wlać do wymieszanych pozostałych składników ponownie wymieszać.
Krok 4 - Bagietka z indykiem foto
5
Bagietkę podzielić na mniejsze kawałki, każdy kawałek naciąć delikatnie rozłożyć i posmarować masłem. Podsmażyć bagietki na rozgrzanej patelni.
Krok 5 - Bagietka z indykiem foto
6
Do środka bagietek włożyć farsz.
Krok 6 - Bagietka z indykiem foto
7
I złożyć bagietkę.
Krok 7 - Bagietka z indykiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.08.2013 22:23
Pożywne, smaczne i ten dodatek gruszki - zaskakujący ale to pewnie taki ważny szczegół.
IwonaDD 23.06.2013 17:12
bardzo smaczne
gottrina 21.06.2013 21:12
super przepis
ssylwiaa 21.06.2013 16:28
taką bagietką można się najeść ;) super!
Milena87 21.06.2013 15:43
smaczne danie
kriko 21.06.2013 13:32
super miesko
Wiesława1 21.06.2013 13:26
palce lizac ,pycha
iwi 21.06.2013 13:09
Wyżerka gotowa
Katarzyna59 21.06.2013 12:47
smaczne jedzonko
Krzysztof15 21.06.2013 12:41
pyszna bagietka
zielonamorelka 21.06.2013 12:28
lubię takie bogato nadziewane buły.ciekawe jka ta gruszka tu się wpasuje
Rafał3 21.06.2013 12:23
wyśmienite danie
Boska_Agatka 21.06.2013 12:21
paluszki lizać mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak