babrczka czekoladowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    125 gram
  • gorzka czekolada

    100 gram
  • cukier

    100 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło musimy rozpuścić w garnuszku , dodać czekoladę, roztopić razem . Przelać do miski, dodać , cukier, szczyptę soli i roztrzepane jajka, wymieszać. Dodać mąkę połączoną z proszkiem i ponownie wymieszać.
Napełniać papilotki ciastem do 3/4 wysokości, piec ok. 25 minut w temp. 180ºC.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 25.09.2012 13:30
wygląda super
Lemon 16.09.2012 15:40
wspaniałe
Adamorek 16.09.2012 14:12
idealne do kawki
daria2911 16.09.2012 13:52
coś dla mnie :)
kaja1991 16.09.2012 12:21
właściwie zależy kto co lubi;)
kaja1991 16.09.2012 12:21
bardzo mocno czekoladowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat