Babka ziemniaczana z pieczoną gęsią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczona gęśresztki)

    50dag
  • ziemniaki

    1kg
  • jajka

    3
  • cebula

    1
  • mleko

    2szkl
  • Majeranek suszony Prymat

    łyżeczka
  • masło

    łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    łyżka
  • pieprz

    1\\2łyżeczki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce.Masę połączyć z jajkami,przyprawić solą,pieprzem i majerankiem,zalać wrzącym mlekiem i wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.Mięso pokroić w cienkie paski.Formę wysmarować masłem,lekko oprószyć bułką tartą.Warstwami ułożyć ziemniaki i mięso,wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180C i piec godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat