Babka ziemniaczana z pieczarkami i serem

Babka ziemniaczana z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    3
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • ser żółty

    50 g
  • pieczarki

    250 g
  • jajko

    2
  • tłuszcz

    1,5 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować pod przykryciem potem odcedzić i przecisnąć przez praskę , cebule i pieczarki oczyszczamy , opłukać dokładnie, drobno posiekać i podsmażyć i połączyć z ziemniakami , żółtkami oraz ubitą pianą z białek , doprawić do smaku .Przygotowana masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą , wyrównać powierzchnię posypujemy jeszcze serem żółtym najlepiej twardym jak byśmy mięli a potem już możemy zapiekać w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 02.09.2012 20:50
pycha.
ewaa 26.08.2012 16:19
pychota
bgs1984 23.06.2012 13:42
mniam
marzenciak1985 23.06.2012 13:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat