Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z mięsem z kuchni podlaskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone wieprzowe 25 dag
boczek wędzony 5 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z mięsem z kuchni podlaskiej

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru soku. Następnie połączyć z posiekaną cebulą, namoczoną odciśniętą bułką, mięsem, wbić jajko, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą, górę obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.06.2016 07:56
same pyszności
Renata9 02.06.2016 22:11
Smaczne jedzonko
IKrakowianka 02.06.2016 21:48
super babka :)
Stenka 02.06.2016 21:07
fajny przepis
Urszula Świeca 02.06.2016 20:05
wspaniała babka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak