Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z mąki z ciecierzycy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 25 dag
mąka 25 dag/ z ciccierzycy
cukier 1 1/2 szklanki
jajko 2 szt
olej 5 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
aromat cytrynowy kilka kropel
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z mąki z ciecierzycy

Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem i olejem na gładką masę. Następnie wsypać obie mąki, wlać sodę oczyszczoną rozpuszczoną w mleku, kilka kropel aromatu i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Przelać na natłuszczonej keksówki. Piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 25.05.2016 16:12
fajna babka, pięknie wyrosła!
Mniam 25.05.2016 11:27
Bardzo ciekawa i zapewne smaczna babka.
jagoda5913 25.05.2016 00:28
super pomysł
krokus 24.05.2016 21:48
smaczna babka
agnieszka214 24.05.2016 21:12
Musi być bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak