Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z komina

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 180 gram
cukier kryształ 200 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 1 kostka
mąka ziemniaczana 140 gram
kakao 20 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z komina

Jajka z cukrem, oraz cukrem waniliowym ubić nad parą na sztywną masę. Zdjąć garnek z nad gorącej pary, chwilkę odczekać i kolejno wmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i roztopione i ostudzone masło. 2/3 masy wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Pozostałą część połączyć z kakao. Wyłożyć na jasną masę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180st C ok 45-50min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.02.2016 18:52
Chętnie bym się poczęstowała.
Ela427 29.02.2016 18:37
idealna na święta
KORAL 29.02.2016 13:34
Lubię taki babki...
mysza75 29.02.2016 12:30
pyszna babka taka jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak