Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Wielkanocna.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
masło lub margaryna 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka

Dodatkowo

masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukier puder 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Wielkanocna.

1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy.

2. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy obie mąki , proszek do pieczenia oraz masło lub margarynę, dokładnie miksujemy

3. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia babki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.

4. Pieczemy około 45 - 50 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona. Studzimy i wyjmujemy z formy.

5. Babkę oprószamy cukrem pudrem, kroimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.04.2016 21:57
Dziękuję i zapraszam:)
noninka77 01.04.2016 20:38
Z chęcią bym skosztowała :)
gusia1000 01.04.2016 17:51
Zawsze dobra.
Janina 01.04.2016 15:04
Super babka;))
Babeczka35 01.04.2016 14:57
Dziękuję:)
JulkaTomeczek 01.04.2016 10:11
Pyszna babka
gosia56 01.04.2016 10:02
super babeczka;)
Anna169Hosz 01.04.2016 09:51
Pięknie wyszła.
Mniam 01.04.2016 09:19
Z chęcią bym zjadła :)
Babeczka35 01.04.2016 08:12
Dziękuję:)
Motorek 01.04.2016 07:44
smaczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak