Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wielkanocna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

cukier 25 dag
masło 25 dag
jajko 5 sztuk
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Do dekoracji

cukier puder 3 łyżki
cytryna
skórka pomarańczowa kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna

Cukier z masłem utrzeć na białą masę. Dodawać po jednym jajku i miksować. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i również wymieszać. Przełożyć do blachy na babkę, wcześniej posmarowaną tłuszczem. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę i 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 16.03.2016 09:34
Smakowicie wygląda!
gusia1000 06.05.2014 17:38
Idealna na święta.
Kasia35 21.04.2014 08:53
bez babki nie ma świąt :D
Piter 31 19.04.2014 18:13
chyba większość z nas zapewni sobie babkę na świeta ;]
2milutka 19.04.2014 17:59
słodka babeczka!
Aannkaa82 19.04.2014 17:11
Super babeczka, obowiązkowa pozycja na Wielkanoc :)
Megg 19.04.2014 16:54
oj tak babka na święta musi być :-)
IZABELA29 19.04.2014 16:54
i u mnie babka się znajdzie na świątecznym stole
Agata3 19.04.2014 16:05
pyszna babka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak