Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 15 dkg
cukier waniliowy 1 op
jajko 4 szt
margaryna 10 dkg
masło 15 dkg
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Kroki postępowania

1
Masło z margaryną rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka razem z cukrami ucieramy na puszystą masę. Do masy stopniowo dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Cienkim strumykiem wlewamy rozpuszczony tłuszcz. Miksujemy.
Krok 1 - Babka ucierana foto
2
Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę na babkę. Pieczemy około 45-50 minut w temp. 175 stopni.
Krok 2 - Babka ucierana foto
3
Upieczoną babkę oprószamy cukrem pudrem.
Krok 3 - Babka ucierana foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.03.2014 23:19
super babka
RenataZ-et 07.02.2014 21:35
uwielbiam takie wypieki :)
kate.500 06.02.2014 20:43
pyszna baba
Róża1 29.01.2014 22:46
bardzo dobra do kawki:-)
Seba 26.01.2014 10:34
bardzo dobra
Alex_M 16.01.2014 13:02
świetna babka :)
Aannkaa82 15.01.2014 22:04
Uwielbiam takie babeczki, niby takie proste a takie smaczne :)
Monika10 15.01.2014 21:16
napewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak