Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka serowo- czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 85 dag
jajko 3 szt
czekolada deserowa 2 1/4 szt/ciemna
czekolada deserowa 2 1/4 szt./jasna
cukier 3/4 szklanki
tłuszcz do formy
skórka pomarańczowa suszona do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka serowo- czekoladowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Formę wysmarować tłuszczem i posypać obficie mielonymi skórkami z pomarańcza. Ser zmielić, utrzeć z jajkami i cukrem.
Krok 1 - Babka serowo- czekoladowa foto
2
Następnie masę podzielić na pół. Czekolady połamać i rozpuścić na parze oddzielnie.
Krok 2 - Babka serowo- czekoladowa foto
3
Połowę masy serowej wymieszać z ciemną czekoladą, a drugą połowę z jasną.
Krok 3 - Babka serowo- czekoladowa foto
4
Ciemną masę serową wlać do przygotowanej formy i przykryć jasną masą serową.
Krok 4 - Babka serowo- czekoladowa foto
5
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto przestudzić i odstawić do następnego dnia w lodówce.
Krok 5 - Babka serowo- czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.03.2015 14:16
super babka ostatnio też piekłam z twarogiem
mirosława4 27.03.2015 14:07
jestem ciekawa smaku tej babki , muszę przy najbliższej okazji wypróbować :)
pestka 27.03.2015 13:59
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak