Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka serowa I

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
cukier 1 szkl.
twaróg 25 dkg.
margaryna 1 kost.
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op.
cukier puder 1/2 szkl.
sok z cytryny
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: babka serowa I

Jeśli twaróg mamy w kostce to najpierw zemleć w maszynce do mielenia lub przecisnąć przez praskę . Do naczynia włożyć margarynę , wsypać cukier i ucierać mikserem do białości , dodać zmielony twaróg ,oddzielone żółtka jajek i cukier waniliowy cały czas miksując . W drugim naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać i połączyć z ciastem . Białka ubić na sztywno dodać do ciasta i całość delikatnie wymieszać łyżką tak aby powstała jednolita masa . Gotową masę wylać do wysmarowanej blaszki z kominkiem i upiec w temp.180st.ok.45-50min. Po wystudzeniu zrobić lukier z cukru pudru i soku z cytryny , polać ciasto i posypać kolorową oraz kakaową posypką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.06.2014 08:32
bardzo pyszna babeczka
Grazyna0211 16.06.2014 10:23
pyszne ciasto
Krystyna32 16.06.2014 06:30
bardzo apetyczna
misia53 15.06.2014 23:10
Pięknie wyrośnięta babka, lubię serowe ,bo są wilgotne
irenka 15.06.2014 22:11
fajny przepis,na pewno pyszna
Kuchenka 15.06.2014 20:24
apetyczna
gosia1988 15.06.2014 19:42
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak