Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka rabarbarowa z kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 200 g
cukier 50 g
jajko 1 szt
olej 50 ml
jogurt naturalny 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 1 szt
cukier puder

kruszonka

mąka 2 łyżki
cukier 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rabarbarowa z kruszonką

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Następnie dodajemy olej, jajko i jogurt i mieszamy dokładnie wszystkie składniki łyżką.
Krok 1 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto
2
Gotowe ciasto przekładamy do foremki.
Krok 2 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto
3
Rabarbar obieramy
Krok 3 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto
4
i kroimy na plasterki.
Krok 4 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto
5
Kawałki rabarbaru układamy na wierzchu ciasta delikatnie w nie wciskając.
Krok 5 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto
6
Przygotowujemy kruszonkę: mąkę mieszamy z cukrem i masłem i rozcieramy palcami,
Krok 6 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto
7
kruszonką posypujemy wierzch babki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Krok 7 - Babka rabarbarowa z kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 24.06.2014 07:26
lubię wypieki z rabarbarem
pajbek 23.06.2014 19:40
Pyszne musi być :-)
Renata9 23.06.2014 18:13
bardzo smaczna babka
Konczi 23.06.2014 18:09
Świetna babka, jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak