Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa pomarańczowa.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier puder 1,5 szkl
jajko 4 szt
skórka z pomarańczy 2 łyżeczka
sok pomarańczowy 2 łyżka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa pomarańczowa.

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka oraz sok pomarańczowy, wyrobić.Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia, utrzeć , na koniec dodać skórkę pomarańczową oraz ubitą pianę z białek. Połączyć składniki, przełożyć do formy, piec 50 minut w temp. 180 stopni.Wyjąć, przestudzić i wyjąć na deskę.Przygotować lukier: rozprowadzić we wrzątku cukier puder , dodać smażoną skórkę pomarańczową , wymieszać i polać babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 13.03.2013 08:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak