Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka kakaowo-kawowa z białą polewą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kost.
jajko 3 szt.
cukier 2 szkl.
mąka 3 szkl.
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/2 szt.
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
kakao 3 łyżki
mocna kawa z fusami 1 szkl.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babka kakaowo-kawowa z białą polewą

do naczynia włożyć margarynę i ucierać dodając stopniowo jajka oraz cukier,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,przestudzoną i przecedzoną kawę,dokładnie połączyć wszystkie składniki ciasta,wsypać kakao oraz startą na tarce gałkę muszkatołową,ponownie wymieszać i gotową dość gęstą masę wylać do wysmarowanej tłuszczem formy,piec w temp.180st.ok.godziny.Cukier puder utrzeć z odrobiną wody lub sokiem z cytryny i polać wystudzoną babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.10.2013 20:08
wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak