Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
cukier 250 gram
jajko 5 szt
mleko 1 szk
mąka tortowa 500 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Miękkie masło, cukier i żółtka utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj letnie mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej przez sito i dodaj do ciasta. Białka jajek ubij i pianę delikatnie wymieszaj z ciastem. Do 3/4 ciasta dodaj dwie płaskie łyżki kakao i wymieszaj.
Białe ciasto daj do wysmarowanej formy keksowej ( 30x15 cm.) następnie polej dowolnie ciemnym ciastem.
Piec 50minut w temperaturze 180*C.
Upieczone ciasto posyp cukrem pudrowym.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2014 00:25
Robiłam ostatnio taką
Kuchenka 25.02.2014 22:50
super, fantastycznie się prezentuje
Milka100 19.02.2014 10:23
mniamuśna babka
Dorian 10.02.2014 08:23
pyszna baba
Sroczka 08.02.2014 22:56
Mam ochotę na kawałeczek.
Łukasz15 26.01.2014 14:00
Mniam, bardzo dobra
gibli 24.01.2014 08:52
lubię takie babeczki:))
gosia56 23.01.2014 13:41
super babka poproszę kawałek dziękuję
monisia1977 22.01.2014 13:19
fajnie wygląda
Janina 22.01.2014 09:04
Super babka;)
Konczi 22.01.2014 08:22
fajnie Ci ta babka wyszła
fotoviderek 22.01.2014 07:43
Lubię takie babki :)
gusia1000 22.01.2014 00:44
Znana i dobra babka.
Justyna Jussstiii 21.01.2014 22:53
pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak