Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
olej 1 szkl
cukier puder 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 450 g
jogurt naturalny 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa

Ubijamy jajka z cukrem pudrem, wlewamy olej i mieszamy. Następnie dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt naturalny i wszystko miksujemy. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30-40 minut w temperaturze 160 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 15.09.2013 20:30
trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak