Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogrtowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 250 g
mąka 250 g
masło 7 dag
jaja 3 szt
cukier 150 g
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogrtowa

Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 02.04.2013 15:30
świetne polecam serdecznie
Boska_Agatka 02.04.2013 15:28
mniam mniam ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak