Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwukolorowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwukolorowa

Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo jajka. Do puszystej masy dokładamy wymieszane ze sobą mąki oraz proszek. Połowę ciasta wykładamy do formy, a do reszty dokładamy kakao. Ciasto kakaowe wykładamy na ciasto białe. Pieczemy całość około godz. w 180°C.

Babka zawsze się udaje i bardzo szybko się ją robi. Można ją wykonać w keksowej foremce. Gotową babkę polewamy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.03.2014 13:54
Piec taką na święta.
Kuchenka 30.03.2014 10:32
smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak