Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwa kolory

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5
cukru 1 szk
margaryny kasia 250 g
mąki pszennej typ 500 300 g
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczka
mleka 3,2% 8 łyżka
saszetka czekolady na gorąco 1
budyniu śmietankowego 2 łyżka
kakao rozpuszczalne do posypan
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwa kolory

Kroki postępowania

1
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem. Potem dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy na dwa razy i wymieszać ciasto ( będzie dość gęste ). Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać czekoladę i 4 łyżki mleka, a do drugiej budyń i 4 łyżki mleka i wymieszać oba ciasta.
Krok 1 - Babka dwa kolory foto
2
Tortownice o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto kłaść na przemian kolorami po jednej łyżce jedną warstwę, a potem drugą warstwę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 40-45 minut
Krok 2 - Babka dwa kolory foto
3
Po upieczeniu babki i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem i kakao.
Krok 3 - Babka dwa kolory foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 04.05.2013 16:59
fajna babeczka
kriko 04.05.2013 16:24
pyszna babka
Olga_SK 04.05.2013 16:06
dodatek czekolady na gorąco wydaje się być ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak