Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dla opornych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 5
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1
margaryna 3/4 kostki
kwaśna śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dla opornych

Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wymieszać w metalowym naczyniu. Zrobić wgłębienia, wbić w nie jajka i przysypać je suchymi składnikami. W oddzielnym naczyniu stopić margarynę. Gorącą wlać do mąki szybko mieszając. Dodać śmietanę (opcjonalnie jogurt smakowy lub przecier owocowy- w zależności od upodobań) i wymieszać. Wylać na blaszkę i upiec. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.04.2017 11:23
szybka i smaczna !!
Franciszek 11.04.2017 00:58
dobra do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak