Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa z dodatkiem oleju

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 6 łyżek
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 sztuki
kakao 2 łyżki
mleko 1/4 szklanki
olej 1/2 szklanki

Porada

Forma do babki o średnicy 18 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa z dodatkiem oleju

Jajka, cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko zmiksować na gładką same. Nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami olej. Dokładnie wymieszać.

Ciasto przelać do formy wysmarowanej i wysypanej tartą bułką.

Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 09.04.2017 19:07
Dziękuję ;)
Wacław 09.04.2017 11:39
apetyczna babka :-)
Małgorzata92 09.04.2017 08:48
Wspaniałości :)
gusia1000 09.04.2017 00:35
Pyszna taka.
w mojej kuchni 09.04.2017 00:06
moje smaki do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak