Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowo - serowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 200 gram
jajko 3 sztuki
masło 150 gram
mąka 250 gram
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cytryna
cukier puder
posypka kolorowa
serek waniliowy 240 gram

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowo - serowa

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy masło i całość ucieramy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kisiel. Mieszamy. Dodajemy serek Danio, cukier waniliowy i wyciśnięty sok z połowy cytryny. Mieszamy na jednolitą masę. Formę na babkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180 stopni.
Gdy babka ostygnie smarujemy ją lukrem przygotowanym z cukru pudru i posypujemy kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.10.2013 09:18
Z chęcią się poczęstuję
Ola1young 23.09.2013 11:48
pyszna,mniammmmmmmmmmmmmmm
Ania67 21.08.2013 20:55
takiej jeszcze nie próbowałam
adelajda 06.07.2013 15:43
smaczna babka
Pietruszka 03.12.2012 09:00
pyszna
sara1 30.11.2012 10:42
apetyczna babeczka
gosia1988 30.10.2012 12:27
Fiffi - zgadza się w formie keksowej krótkiej
Fiffi 29.10.2012 23:01
musi być pyszna (w jakiej foremce to byl pieczone-keksówce tej krotkiej?)
eliza135 25.10.2012 09:11
uwielbiam babki
rjustysia 22.10.2012 11:49
bardzo lubię takie cytrynowe babki :)
pierniczkowo 15.10.2012 11:22
świetna:)
Rafał10 14.10.2012 21:13
super
Miki 14.10.2012 18:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak