Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
masło 100 gram
jajko 7 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy mikserem na puszystą jasną masę. Następnie, ciągle miksując, powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryny. Dodajemy, również powoli i również wciąż miksując, rozpuszczone i wystudzone masło.

Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem dopieczenia. Pieczemy 70 minut w 150 stopniach (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu ciasta posypujemy je cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 15.08.2014 19:28
Super!!Jaka piękna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak