Babka cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dag
  • mąka ziemniaczana

    10 dag
  • jajko

    6 sztuk
  • cukier

    20 dag
  • masło roślinne

    25 dag
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • aromat cytrynowy

    1/4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dosypać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać dodając stopione masło, cukier waniliowy i aromat do ciast. Masę wymieszać i przelać do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką pszenną blaszki. Piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 05.06.2013 18:49
bardzo smaczna
IKrakowianka 08.04.2013 19:16
pyszna babka
Barbara55 30.05.2011 16:28
fajna babka
Sarenka 12.05.2011 19:04
Lubie babki, sa smaczne i szybko sie je przygotowuje.
Sarenka 12.05.2011 19:04
Lubie babki, sa smaczne i szybko sie je przygotowuje.
kielcok1 08.05.2011 16:33
fajna babka
pioge7 27.02.2011 10:08
mniam
angelika14 15.02.2011 16:13
ładna babeczka
rakow2 04.02.2011 14:46
fajne i lekkie ciasto
linka1312 14.10.2010 22:44
dawno jej nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat