Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 szt
mąka pszenna 1,5 szkl
śmietana 18 proc 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Żółtka oddzielamy od białek, z białek ubijamy sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, ciągle ucierając dodajemy budynie, proszek do pieczenia, śmietanę, na przemian z mąką. Do ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy na babkę. Babkę pieczemy 60 minut w temperaturze 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak