Babka budyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    3 szt
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • śmietana 18 proc

    1,5 szkl
  • cukier

    1,5 szkl
  • jajko

    6 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek, z białek ubijamy sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, ciągle ucierając dodajemy budynie, proszek do pieczenia, śmietanę, na przemian z mąką. Do ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy na babkę. Babkę pieczemy 60 minut w temperaturze 180C

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat