Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ze śliwkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 g
margaryna 130 g
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
małe śliwki 6 szt
kruszonka
mąka 10 łyżek
roztopione masło 6 łyżek
cukier brązowy 4 łyżki
brązowy cukier 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ze śliwkami

Składniki na kruszonkę zagniatamy i odstawiamy do zamrażarki.

Śliwki myjemy i przekrawamy na pół.

Margarynę miksujemy z cukrem i jajkami.

Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

Do papierowych papilotek nakładamy po dużej łyżce ciasta.

Na wierzchu układamy po połówce śliwki.

Wierzch posypujemy kruszonką.

Całość pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.07.2013 16:36
fajny pomysł:-)
Katarzyna34 10.01.2013 19:58
Super wygladają i pewnie tak smakują
gosia56 10.01.2013 14:55
pycha
Magula 10.01.2013 14:16
Piękne zdjęcie, i cudne babeczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak