Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z różanym nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 0,75 szklanki
olej 2 łyżki
jajko 1
cukier drobny 6 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżeczka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z różanym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Przygotuj dwa osobne naczynia.
Do jednego wsyp mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Następnie wsyp cukier i cukier waniliowy.
Do drugiego naczynia wybij jajko, wlej olej i dodaj jogurt.
Krok 1 - Babeczki z różanym nadzieniem foto
2
Następnie połącz składniki suche ze składnikami mokrymi. I delikatnie wymieszaj łyżką, a następnie miksuj, aż masa będzie bez żadnych grudek.
Krok 2 - Babeczki z różanym nadzieniem foto
3
Gotowe ciasto nakładaj do specjalnej formy lub papierowych papilotek ( nie nakładaj więcej niż jedną łyżkę ciasta ).
Krok 3 - Babeczki z różanym nadzieniem foto
4
Na każdej babeczce zrób kleksa z marmolady różanej (NIE PRZYKRYWAJ PONOWNIE CIASTEM!)
Krok 4 - Babeczki z różanym nadzieniem foto
5
Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku przez około 20 - 30 minut, aż wierzch zrobi się brązowy.

Smacznego.
Krok 5 - Babeczki z różanym nadzieniem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 01.03.2014 14:47
Oryginalniejsze niż rogaliki.
marcia7 01.03.2014 14:15
doskonałe babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak