Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z polewą
Kroki postępowania
Polewa: Masło rozpuszczamy ma małym ogniu, dodajemy kakao i cukier, ciagle mieszamy.
Nadzienie: | |
mleko | 2 szkanki i 8 łyżek |
mąka | 6 dag |
masło | 6 dag |
żółtko jajek | 8 sztuk |
cukier waniliowy | 2 sztuki |
cukier kryształ | 1 4/5 szklanki |
Ciasto: | |
mąka | 6 szklanek |
margaryna | 45 dag |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
śmietana | 4 łyżki |
cukier puder | 4/5 szklanki |
Polewa: | |
kakao | 5 łyżki |
masło | 20 dag |
cukier | 4 lyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: