Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5
masło roślinne 25 dag
żółtka jaj 3 sztuki
cukier puder 6 łyżek
sól do smaku 1/2 łyżeczki
śmietana 30% 300 ml
kakao do posypania
cukier drobny do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną

Mąkę, żółtka jaj, cukier puder- 2łyżki, sól, a także masło łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wykrawamy kółka i wykładamy w foremki na babeczki. Wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika i pieczemy około 15minut.
Śmietanę ubijamy z pozostałym cukrem pudrem. Jeśli dla Was jest za mało słodka można jeszcze dodać cukru.
Zalewę z brzoskwiń zagotowujemy i rozpuszczamy w niej żelatynę. Owoce brzoskwini miksujemy dokładnie na jednolitą masę a następnie dodajemy ostudzoną żelatynę. Dokładnie miksujemy,
Na spód babeczek wykładamy mus brzoskwiniowy, a na wierzch ubitą śmietanę.
Po wierzchu posypujemy kakao.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.12.2012 23:46
uwielbiam takie babeczki
justys759 18.12.2012 19:24
pyszności:)
miszelka 16.12.2012 10:21
fajny przepis
Andysz 09.12.2012 11:18
genialne!;D
Lemon 07.12.2012 17:20
pyszne
eMMe 07.12.2012 15:38
Super deserek:)
aisoglam 07.12.2012 14:12
Bardzo przyjemny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak