Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z masą kajmakową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 4 łyżki
masło lub margaryna 20 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

masa

masło 25 dag
masa kajmakowa 1 puszka

dodatkowo

galaretka wiśniowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą kajmakową

Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić i wykleić ciastem foremki do babeczek. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklankach wody. Wystudzić do stężenia. Pokroić w kostkę.
Masło utrzeć na puch,ucierajcą dodawać po łyżce masy kajmakowej. Do upieczonych i wystudzonych babeczek nałozyć masę, na wierzch ułożyć kawałki galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.04.2017 07:47
pyszne babeczki
olkaaa 17.04.2017 17:15
jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak