Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z krówką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 2% 1 szkl
jaja 2
cukier 3/4 szkl
masło lub margaryna 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa krówkowa
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z krówką

1.Rozpuszczamy masło i powostawiamy do ostygnięcia.
2 Łączymy razem następujące składniki: mąkę, mleko, jaja, cukier proszek do pieczenia,
miksujemy to na jednolkitą masę i dodajemy ostygnięte ale płynne masło.
3. Wkładamy masę do 1/2 wysokości foremki do środka władamy masę krówkową w zalezności od gustu (ja daję pół łyżeczki) i przykrywamy do pełna przygotowanym ciastem
Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Po ostygnięciu możemy oiporuszyć cukrem pudrem.
smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.06.2013 15:08
wow z krówką nie jadłam
wlicka 22.02.2013 22:59
super
Grazia 08.02.2013 15:44
pycha:)
Justyna24 07.02.2013 16:45
rewelacja
Simeo 07.02.2013 16:34
super
Monika.M 07.02.2013 16:22
świetne
Adam/ZUB3R 07.02.2013 16:16
smaczne
Ryszard4 07.02.2013 16:16
Pycha :)
andrzejek malutki 07.02.2013 16:14
krowki dobre do wszystkiego !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak