Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem cytrynowym i czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babeczki 24 szt.
sok z cytryny 100 ml
woda 100 ml
cukier 80 g
skórka z cytryny 1 łyż.
mąka ziemniaczana 20 g
żółtko jajek 2 szt.
masło 2 łyż.
śmietana 30% 100 ml
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem cytrynowym i czekoladą

Wszystkie składniki poza masła i kremówką wkładam do rondelka z grubym dnem. Składniki mieszam, aż się połączą. Po czym cały czas mieszam i podgrzewam na niewielkim ogniu aż masa zgęstnieje. Rondelek z kremem zdejmuję z ognia, dodaję masło i śmietankę, mieszam, nakrywam folią spożywczą i pozostawiam do ostudzenia. Połowę budyniu miksuję z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Do kruchych babeczek nakłam masę cytrynową i masę czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szymon7 07.10.2012 14:36
cudowne
daria2911 07.10.2012 11:29
cudowne
Wiesława1 07.10.2012 08:09
super babeczki
-Natka- 06.10.2012 20:54
apeetyczne babeczki! w sam raz na jeden kęs :)
Adamorek 06.10.2012 19:11
pyszniutkie ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak