Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z karmelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane słodzone 1 puszka
mąka 30 dkg
masło 10 dkg
margaryna 10 dkg
cukier 10 dkg
żółtko jajek 4 szt
migdały 3 szt
orzechy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z karmelem

Puszkę z mlekiem zagęszczanym wsadzić do garnka z wodą tak, żeby puszka była cała zakryta i gotować przez 2 godziny, dolewać wody jak będzie za mało. Potem odstawić do ostygnięcia i dopiero chłodne otworzyć. Z mąki, masła, margaryny, żółtek i cukru zagniatamy ciasto i schładzamy przez 2 godziny. Rozwałkujemy ciasto na grubość ok. 3 mm. Foremki na babeczki natłuszczamy i wykładamy ciastem. Pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Orzechy zmiksować i połączyć z karmelem. Migdały pokroić w cienkie paseczki. Następnie należy wypełnić spody babeczek karmelem i na wierzchu dać kawałek migdała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.07.2013 16:21
szybko i smacznie
foczka-ks 05.12.2012 22:27
super
ewka1978 03.12.2012 19:28
pycha
jolanta19 03.12.2012 18:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak