Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jeżynami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
jeżyny 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier drobny 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej roślinny 1/2 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
brązowy cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jeżynami

Kroki postępowania

1
Jeżyny zebrane z lasu myjemy i osuszamy na sicie.
Jajka wbijamy do miski,wsypujemy cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą pianę ,nastepnie do masy jajecznej wlewamy mleko i olej oraz makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,miksujemy wszystko razem mikserem do połączenia.
Krok 1 - Babeczki z jeżynami foto
2
Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami,wylewamy łyżką porcje ciasta do 2/3 wysokości papilotek,posypujemy po wierzchu osuszonymi jezynami i niewielką ilością brązowego cukru.
Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 20 minut.
Krok 2 - Babeczki z jeżynami foto
3
Po wyjęciu zostawiamy do wystudzenia. Ewentualnie możemy oprószyć babeczki cukrem pudrem.Smacznego!
Krok 3 - Babeczki z jeżynami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.09.2013 10:57
na pewno smaczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak