Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z jagodami pod kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jagody 1-2 szkl
kruszonka
margaryna 1/2 kostki
mąka 3/4 szkl
cukier puder 3/4 szkl
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z jagodami pod kruszonką

Kroki postępowania

1
foremki do babeczek wykładamy ciastem francuskim, nie musimy ich wcześniej smarować, gdyż ciasto jest tłuste
Krok 1 - babeczki z jagodami pod kruszonką foto
2
następnie wsypujemy jagody, mogą być mrożone. Margarynę, mąkę i cukier zagniatamy i posypujemy kruszonką jagody
Krok 2 - babeczki z jagodami pod kruszonką foto
3
pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - babeczki z jagodami pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.02.2013 07:57
piękne, wszystkie składniki uwielbiam :)
kuklik 24.02.2013 13:46
rewelacja poproszę choć o jedną
tessinka 23.02.2013 22:12
Ale babeczki :)
Poison1988 23.02.2013 21:37
świetny pomysł z tą kruszonką :) wyglądają bardzo apetycznie :)
babajaga1969 23.02.2013 18:00
smaczne
jolanta19 23.02.2013 17:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak