Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z galaretką i owocami
W tym czasie przygotowujemy małe foremki smarując za pomocą pędzelka roztopionym masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm. Ciasto zawijamy na wałek i przenosimy je na blisko ułożone foremki, przyciskamy wałek a resztę ciasta usuwamy. Ładnie dociskamy do babeczek i nakłuwamy widelcem, by podczas pieczenia zapobiec wybrzuszeniu. Pieczemy w piekarniku 190 st. C około 15-18 minut.
Po wystudzeniu obracamy foremki i delikatnie wyjmujemy babeczki z foremek. Przygotowujemy dwie kolorowe galaretki wg przepisu na opakowaniu ( dodałam mniej wody, żeby galaretka była bardziej sztywna).
Galaretkę kroimy w kostkę. Owoce myjemy, możemy użyć innych sezonowych. Na babeczki kruche nakładamy pokrojoną galaretkę i owoce.