Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z dodatkiem malin

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 1 kostka
cukier 10 dag.
jajko 2
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
śmietana 2 łyżki

Nadzienie

budyń śmietankowy 1
maliny świeże 30 dag.
margaryna 0,75 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z dodatkiem malin

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto połączyć ze sobą. Ciasto schłodzić.
Krok 1 - Babeczki z dodatkiem malin foto
2
Ciasto wyłożyć na foremki do babeczek. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 2 - Babeczki z dodatkiem malin foto
3
Budyń ugotować. Utrzeć z margaryną.
Krok 3 - Babeczki z dodatkiem malin foto
4
Na babeczki wyłożyć budyń, który udekorować malinami.
Krok 4 - Babeczki z dodatkiem malin foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.10.2015 22:20
na pewno by mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak