Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z czekoladą i wiśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
masło 100 g
czekolada gorzka 100 g
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki w alkoholu 50 g
wiśnie bez pestek

Porada

Możemy użyć wiśni mrożonych lub z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z czekoladą i wiśniami

Masło rozpuścić i ostudzić. Wiśnie przekroić na połówki.Czekoladę posiekać ostrym nożem. Mąkę wymieszać z cukrami i mąką. Do mąki dodać jaja, mleko i masło, dokładnie wymieszać szpatułką. Na samy końcu wmieszać w ciasto czekoladę i rodzynki. Nakładać do papilotek po czubatej łyżeczce ciasta, na wierzchu każdej babeczki ułożyć po 1 i 1/2 wisienki. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez 12 min. Podawać po ostygnięciu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.09.2016 11:37
apetyczne :)
Mama niejadka 10.09.2016 10:39
Pyszne na deser
Bernadeta1 10.09.2016 09:58
smaczne do kawusi
ilka01 09.09.2016 21:21
super przepis :)
Ewelina1991 09.09.2016 16:56
rewelacyjne babeczki!!
Futka 09.09.2016 14:31
Urocze i bardzo smakowite babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak