Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op.
bita śmietana
owoce do dekoracji
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z ciasta francuskiego

ciasto jeśli mamy mrożone to rozmrozić je a następnie przy pomocy szklanki lub okrągłych foremek wycinać kółka i układać,na spód położyć pełne kółeczko a na wierzch dwa kółeczka z wyciętą dziurką przy pomocy kieliszka,układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w temp.200st.ok.10min.na złoty kolor.Po upieczeniu wystudzić i nadziewać w/g uznania konfiturą,bitą śmietaną lub kremem,udekorować najlepiej świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak