Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniowym kremem i owocami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
masło 1 kostka
śmietana 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 4 łyżki
budyń truskawkowy 1 op
mleko 1 szklanka
galaretka truskawkowa 1 op
groszki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniowym kremem i owocami

Zagnieść ciasto ze śmietany, mąki, żółtka, połowy masła, oraz połowy cukru pudru i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry.
Wykroić szklanką krążki i wyłożyć nimi wysmarowane tłuszczem foremki.
Spód babeczek nakłuć widelcem.
Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut.

Budyń zagotować zgodnie z opisem na opakowaniu z 1zklanką mleka, odstawić do wystygnięcia.
Dodać masło i miksować do połączenia składników.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, wlać do kremu i dokładnie wymieszać.
Poczekać, aż lekko stężeje.

Krem wyłożyć do upieczonych babeczek, na wierzchu ułożyć owoce i groszki czekoladowe.

Gotowe babeczki przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.05.2013 18:05
pyszniutkie
malaczarna23 22.05.2013 08:47
wyglądają bardzo smacznie
kasienka23 22.05.2013 07:24
wspaniałe babeczki!
Janina 22.05.2013 07:18
Babeczki są zawsze super ;)
Mniam 21.05.2013 22:55
Pyszności, z owocami.
iwi 21.05.2013 22:27
Super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak