Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem krówkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna typ 500 200 g
cukier 120 g
masło 50 g
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

budyń

budyń 1 opakowanie
mleko 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem krówkowym

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem przy pomocy miksera, dodać jajko a następnie po połączeniu składników jogurt. Następnie dodać przesiane sypkie składniki – mąką, proszek i sodę. Wymieszać. Ciasto nałożyć do przygotowanych papilotek.
Krok 1 - Babeczki z budyniem krówkowym foto
2
Piec ok. 20-25 min. w 180st. C, aż patyczek będzie suchy.
Krok 2 - Babeczki z budyniem krówkowym foto
3
Budyń przygotować zgodnie z przepisem używając 350ml mleka, ostudzić go, a następnie szprycą nakładać porcję na przekrojoną babeczkę.
Krok 3 - Babeczki z budyniem krówkowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 04.07.2015 15:18
Śliczne babeczki z przepysznym nadzieniem :)
bietka 04.07.2015 13:09
pyszne babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak