Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3/4 łyżeczki
  • budyń

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, masła, żółtek, jajka, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto. Schłodzić. Ciasto podsypać mąką, rozwałkować i wylepiać przygotowane foremki do babeczek. Piec ok. 25 minut. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, lekko przestudzony nakładać do upieczonych babeczek. Udekorować obsypując różnokolorowymi wiórkami kokosowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 02.03.2012 09:47
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat