Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z borówkami i budyniem Zewy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówka amerykańska 1 szk
mąka pszenna 300 g typ 500
jajko 2 szt
mleko 3,2% 1 szk
olej rzepakowy 1/2 szk
cukier 4 łyżka
budyń waniliowy 2 łyżka czubata
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z borówkami i budyniem Zewy


Mleko, jajka i olej rozmieszać trzepaczką.
Mąkę, proszek do pieczenia i budyń oraz cukier wymieszać i wsypać do naczynia z płynną mieszanką.
Wymieszać widelcem i dodać borówki, delikatnie wymieszać.
Silikonowe foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni i piec 30 minut.
Upieczone babeczki wystudzić i ewentualnie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 16.09.2015 21:05
bardzo fajne i super wyrosły!
DorotaZ 14.08.2015 19:54
Śliczne foremki do babeczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak