Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z borówkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche babeczki 12
borówki 250 g
budyń waniliowy 1/2
mleko 200 ml
cukier puder 2 lyzeczki
żółtko jajek 2
masło 100 g
galaretka wiśniowa 3 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z borówkami

Kroki postępowania

1
W 100 ml zimnego mleka rozprowadzamy budyń. Druga połowę mleka podgrzewamy i dolewamy mleko z budyniem. Gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ognia, cały czas mieszając. Żółtka ubijamy z cukrem i posiekanym masłem.
Krok 1 - Babeczki z borówkami foto
2
Dodajemy budyń i miksujemy.
Krok 2 - Babeczki z borówkami foto
3
Wkładamy po 2 łyżeczki kremu budyniowego do babeczek. Dekorujemy borówkami i polewamy tężejącą galaretką wiśniową. Chłodzimy w lodówce.
Krok 3 - Babeczki z borówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 31.10.2012 10:55
PYSZNE!!!!!!!
Amellia 31.10.2012 09:58
super!
Rafał10 30.10.2012 21:19
coś przepysznego, pyszny pomysł!!! :)
stokrotka 30.10.2012 20:06
pyszny przepis
bietka 30.10.2012 19:27
pysznosci
Mariposas 30.10.2012 19:18
i śliczne
mufinka79 30.10.2012 19:13
pyszniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak