Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
margaryny 0,5 kostki
soli 1 szczypta
cukru pudru 2 łyżeczki
śmietany 2 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
śmietany 1 kubek
cukru pudru 4 łyżki
śmietan fix 1 opakowanie
brzoskwinie
galaretka
polewa czekoladowa
jajko sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

Mąkę posiekać z margaryną. Wbić jajko, dodać śmietanę, szczyptę soli oraz cukier puder z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut. Foremki natłuścić. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Ciasto wlepiać w każdą foremkę. Piec w piekarniku ok 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjąć babeczki z foremek. Śmietanę ubić, gdy zacznie pulchnieć dodać cukier puder oraz śmietan fix. Można po połowie dodać do masy kakao. Wyciskać na babeczki masę. Udekorować pokrojonymi brzoskwiniami, galaretką oraz polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 19.08.2013 12:45
idealne dla łasuchów jak ja:)
2milutka 19.08.2013 12:19
świetnie wyglądają:)
Sylwia26 19.08.2013 11:55
apetycznie wyglądają
Renata9 19.08.2013 11:49
pyszne babeczki
as28 19.08.2013 11:41
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak