Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bakaliami i migdałową kruszonką
Kroki postępowania
Mąkę, masło, cukier, żółtko, płatki migdałowe, aromat połączyć i zrobić kruszonkę.
mąka tortowa | 1,5 szkl |
mąka ziemniaczana | 0,5 szkl |
żółtko jajek | 3 szt |
jogurt naturalny | 1 szkl |
cukier | 10 dag |
olej | 0,3 szkl |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
rodzynki | 2-3 łyżki |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2-3 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
mąka tortowa | 15 dag |
żółtko jajek | 1 szt |
cukier | 5 dag |
masło | 8 dag |
płatki migdałowe | 1 łyżka |
aromat migdałowy | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: