Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki truskawkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki bezglutowe 200 gram
mrożone truskawki 10 dużych
ksylitol 50 gram
mleko sojowe 100 ml
jajko 1 sztuka
olej kokosowy 50 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wanilia 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki truskawkowe

Płatki mielimy na mąkę dodajemy pozostałe składniki (oprócz truskawek, które odmrażamy na sitku) i mieszamy. Truskawki kroimy w drobne kawałki, połowę dodajemy do ciasta, mieszamy, wylewamy ciasto do foremek. Resztę truskawek układamy na wierzch babeczek. Pieczemy 45 minut w temp. 170C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.12.2016 11:08
apetyczne !
slodkieniebo 06.12.2016 08:28
Wyglądają bardzo smacznie :D
Ewelina1991 06.12.2016 08:25
fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak