Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki owsiano - jaglane z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
mąka jaglana 3/4 szklanki
płatki owsiane 3/4 szklanki
jajko 1
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
cukier 5 łyżek
olej kokosowy 3 łyżki
rabarbar 6 lasek

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki owsiano - jaglane z rabarbarem

Płatki owsiane należy zmielić w młynku na mąkę. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej misce mokre. Łączymy całość delikatnie mieszając widelcem. Dodajemy, umyty wcześniej i pokrojony w drobną kostkę rabarbar. Mieszamy i nakładamy do foremek na muffiny, do 3/4 wysokości. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut (najlepiej sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem - jeśli wyciągniecie suchy tzn. że babeczki są upieczone). Nie wyrosną Wam tak jak tradycyjne muffiny bo nimi nie są...można powiedzieć są bardziej "ciężkie" i zbite.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak